Συνέδρια-Ημερίδες-Διαλέξεις

  • Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Εργαστηρίου Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Ερευνών του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 8 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 18:00, διάλεξη της Δρ. Raita Steyn, Επίκουρης Καθηγήτριας του Παιδαγωγικού Τμήματος στης Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Πανεπιστημίου της Πραιτόρια στη Νότιο Αφρική, με θέμα: Εικονογραφία και συμβολισμοί, στον χώρο του εργαστηρίου.

  • Το Εργαστήριο Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Ερευνών του TIE μέσα στο πλαίσιο της επιστημονικής και εκπαιδευτικής του δραστηριότητας έλαβε την πρωτοβουλία, σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ξάνθης, το ΠΑΚΕΘΡΑ και το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, με αφορμή την επέτειο της συμπλήρωσης 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Ξάνθης και την ενσωμάτωσή της στο Ελληνικό Κράτος και διοργάνωσε το 2019 μια σειρά επτά Επιστημονικών Συναντήσεων με θέμα την πορεία της Ξάνθης και της ευρύτερης περιοχής της στην ιστορία με γενικό τίτλο: «Η Ξάνθη από την προϊστορία στο σήμερα».

  • Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Εργαστηρίου Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Ερευνών του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 9 Μαΐου 2019 και ώρα 18:00, ομιλία της Ομότιμης Καθηγήτριας Βυζαντινής Ιστορίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, κ. Βασιλικής Νεράντζη-Βαρμάζη, με θέμα: «Η γυναίκα στο Βυζάντιο», στον χώρο του εργαστηρίου.

  • Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Εργαστηρίου Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Ερευνών του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 14 Μαΐου 2021 και ώρα 19:00, διαδικτυακή ομιλία του κ. Άλκη Χαραλαμπίδη, Ομότιμου Καθηγητή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και Επίτιμου Διδάκτορα του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, με θέμα: «Ματιές στην Τέχνη του 20ού αιώνα.

  • Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Εργαστηρίου Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Ερευνών του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 21 Μαΐου 2021 και ώρα 17:00, διαδικτυακή επιστημονική ημερίδα με θέμα: «Η αξιοποίηση των ψηφιακών τεχνολογιών στην έρευνα των βυζαντινών και μεταβυζαντινών μνημείων και κειμηλίων».